09 iun.
Aplicatii de smartphone pentru domeniul constructiilor

Aplicatii de smartphone pentru domeniul constructiilor

9 iunie 2014 | nicoleta

Poate parea greu de crezut, insa la sfarsitul anului trecut existau peste 10.000 de aplicatii active, cu aplicabilitate in domeniul constructiilor. De la calcule si conversii pana la proiectare, estimari, comunicare in echipa, contracte, urmarirea si gestionarea costurilor, urmarirea lucrarilor in timp real, avantajele folosirii tehnologiei avansate sunt deja aplicate si in acest domeniu complex, al constructiilor. Practic, aplicatiile pot urmari un proiect inca din faza de planificare, pana la finalizare. Indiferent de sistemele de operare, ele sunt menite sa ne faca viata mai usoara.

PlanGrid

Cu ajutorul acestei aplicatii de iPhone si iPad (una din cele mai bune in domeniu, conform dailyreporter.com), constructorii si arhitectii colaboreaza pe toate proiectele, specificatiile si fotografiile lor. Puteti incarca desene si schite in format PDF, iar acestea vor fi automat sincronizate intre toti membrii echipei.

ConstructionHelper
Aplicatie disponibila in Google Play. Permite calculul ariilor, suprafetelor totale si preturilor, calculul volumelor, greutatea si costul volumelor etc.

Construction Master Pro

Aplicatia ofera mai multe calculatoare pentru telefoane Android si iPad si poate fi de asemenea folosita pentru a estima necesarul de materiale pentru scari sau garduri.

iBlueprint
iBlueprint pentru iOS permite crearea si exportul de planuri, iar contractorii pot accesa blueprint-urile la locul constructiei.

Architect’s Formulator
In aceasta aplicatie, disponibila pentru iOS, gasiti peste 400 de formule pentru calcule de tamplarie, instalatii sanitare sau electrice. Include de asemenea formule pentru a estima necesarul de beton si caramizi pentru o lucrare.

BIMx
Aceasta aplicatie, disponibila pe Android si iOS, a castigat premiul Produsul Mobil al Anului in 2012, la Premiile Industriei de Calcul pentru Constructii. Este un instrument gratuit si interactiv de comunicare si prezentare pentru arhitectura.

iQuick Contract Maker

O aplicatie ce poate fi personalizata, permite utilizatorilor crearea de contracte si transmiterea pe loc catre client.

 

Acestea sunt doar cateva din numeroasele aplicatii recomandate de catre site-urile de profil. Pentru o lista extinsa, puteti consulta materialele din bibliografia de la sfarsitul articolului.

 

Bibliografie:

– http://dailyreporter.com/2013/12/27/14-construction-apps-for-2014/,

– http://appcrawlr.com/ios-apps/best-apps-construction-industry