09 iun.
Inovatia in domeniul constructiilor – o preocupare europeana

Inovatia in domeniul constructiilor – o preocupare europeana

9 iunie 2014 | nicoleta

Sectorul constructiilor este cel mai mare angajator industrial al Europei, fiind de asemenea o sursa majora de venituri din export, pentru toate pietele europene. Merita de asemenea mentionat impactul acestei industrii asupra vietii comunitatilor, dar si faptul ca acest sector este un contribuabil major pentru economiile nationale si la nivel european.

De aceea, incurajarea inovatiei in acest sector este vitala pentru dezvoltarea sa viitoare. Programele menite sa stimuleze cercetarea si dezvoltarea in constructii au un mare impact atat asupra eforturilor de refacere dupa criza economica pe care Europa a traversat-o, cat si a transpunerii in practica a preocuparilor pentru dezvoltare sustenabila si ecologie. Nu in ultimul rand, cresterea continua a populatiei este un subiect de interes major pentru aceasta industrie.

Puteti gasi cateva exemple interesante ale unor proiecte de cercetare in constructii, finantate de catre Uniunea Europeana, aici

In continuare, eficienta energetica si reducerea poluarii stau in centrul preocuparilor natiunilor Europei, punandu-si amprenta asupra programelor finantate de Uniunea Europeana.

Bibliografie: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/